Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek z serem, szynką i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 1 kg
ser żółty 10 plasterków
szynka konserwowa 30 dag
pieczarki 3 szt
cebula 3 szt
margaryna do smażenia 4 łyżki
sól i pieprz do smaku

Porada

W zależności od uznania można karczek zastąpić piersią z kurczaka lub indyka.

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek z serem, szynką i pieczarkami

1. Mięso oczyścić, pokroić w plastry grubości 1cm, rozbić za pomocą tłuczka przy użyciu foli.
2. Szynkę i cebulę pokroić w kosteczkę, pieczarki w drobniejsze kawałki, usmażyć razem na rozgrzanym tłuszczu, przyprawić do smaku wegetą i pieprzem.
3. Każdy płat mięsa posypać solą i pieprzem. Na jednej ze stron nałożyć po ok 2 łyżki farszu i na wierzch nałożyć plasterek sera żółtego.
4. Zwinąć drugą stroną mięsa i spiąć wykałaczkami.
5. Mięso posypać z każdej ze stron solą i pieprzem, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podlewać wodą co jakiś czas.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 05.01.2015 01:08
same pyszności do zjedzenia..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak