Karczek z pieczarkami, czyli smacznie "z rękawa"

Karczek z pieczarkami, czyli smacznie "z rękawa"

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • oliwa

    3 łyżki
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • sól ziołowa

    1 łyżeczka

Lista składników

  • karkówka

    800 g
  • pieczarki

    300 g
  • śmietana 30%

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karczek z pieczarkami, czyli smacznie "z  rękawa" foto
Wszystkie składniki marynaty ze sobą połączyć.
Krok 2 - Karczek z pieczarkami, czyli smacznie "z  rękawa" foto
Umyte i osuszone mięso kila razy dokładnie obtoczyć w marynacie. Mięso na noc schować do lodówki.
Krok 3 - Karczek z pieczarkami, czyli smacznie "z  rękawa" foto
Następnie przełożyć do rękawa z pozostałą marynatą i dodać połówki umytych pieczarek.
Krok 4 - Karczek z pieczarkami, czyli smacznie "z  rękawa" foto
Piec w naczyniu żaroodpornym w temp. 170 stopni przez ok. 80 min.
Krok 5 - Karczek z pieczarkami, czyli smacznie "z  rękawa" foto
Następnie mięso wyciągnąć, a pieczarki z sosem przelać do naczynia. Dodać kremówkę i zagotować.
Krok 6 - Karczek z pieczarkami, czyli smacznie "z  rękawa" foto
Pokrojone plastry mięsa podawać na pieczarkach z sosem i ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

w mojej kuchni

19.04.2017 16:46
same pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat