Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek z pieczarkami, czyli smacznie "z rękawa"

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Marynata

oliwa 3 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
bazylia 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka

Lista składników

karkówka 800 g
pieczarki 300 g
śmietana 30% 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek z pieczarkami, czyli smacznie "z rękawa"

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki marynaty ze sobą połączyć.
Krok 1 - Karczek z pieczarkami, czyli smacznie "z  rękawa" foto
2
Umyte i osuszone mięso kila razy dokładnie obtoczyć w marynacie. Mięso na noc schować do lodówki.
Krok 2 - Karczek z pieczarkami, czyli smacznie "z  rękawa" foto
3
Następnie przełożyć do rękawa z pozostałą marynatą i dodać połówki umytych pieczarek.
Krok 3 - Karczek z pieczarkami, czyli smacznie "z  rękawa" foto
4
Piec w naczyniu żaroodpornym w temp. 170 stopni przez ok. 80 min.
Krok 4 - Karczek z pieczarkami, czyli smacznie "z  rękawa" foto
5
Następnie mięso wyciągnąć, a pieczarki z sosem przelać do naczynia. Dodać kremówkę i zagotować.
Krok 5 - Karczek z pieczarkami, czyli smacznie "z  rękawa" foto
6
Pokrojone plastry mięsa podawać na pieczarkach z sosem i ulubionymi dodatkami.
SMACZNEGO!
Krok 6 - Karczek z pieczarkami, czyli smacznie "z  rękawa" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 19.04.2017 16:46
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak