Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek w ziołach prowansalskich

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 80 dkg
oliwa 1/2 szkl
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
czosnek 3 ząbki
miód 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek w ziołach prowansalskich

Karczek dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na cztery kawałki. Każdy kawałek delikatnie rozbijamy. Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy roztopiony miód, zioła prowansalskie, kucharka, obrany i przeciśnięty czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatą smarujemy mięso z każdej strony, przekładamy do garnka i dajemy na noc do lodówki. Na rozgrzanej patelni smażymy zamarynowane mięso. Podlewamy odrobiną wody i dalej smażymy, aż do miękkości. W razie potrzeby dolewamy po troszku wody, aby mięso się nie przypaliło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.02.2015 10:45
lubię takie mięsko
Sroczka 02.11.2013 23:21
Z chęcią zjadłabym takie mięsko na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak