Karczek pieczony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karczek

    1 kg
  • czosnek ząbki

    2 sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • olej

    1/4 szkalnki
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • sól do smaku

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso należy umyć i osuszyć papierowym ręczniczkiem. Do naczynia wlać olej, dodać składniki marynaty i dokładnie wymieszać.
Mięso polewamy przygotowaną marynatą z dwóch stron. Do mięsa dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek, odstawiamy na 2 godziny. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do temp.200 stopni ok.60 min. Podawać na ciepło do obiadu z sosem lub na zimno do kanapek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 13.01.2017 17:01
lubię takie mięsko
Ela15 13.01.2017 11:32
lubię takie domowe mięso

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat