Karczek pieczony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Karczek

    1,5 kg
  • olej

    6 łyżek
  • ocet winny

    1 lyżka
  • kolendra

  • pieprz

  • majeranek

  • czosnek

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • cebule

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyprawy (oprócz ziela i liści) przełożyć do miseczki, wlewać olej i ocet, mieszać.
W marynacie obtoczyć umyte i osuszone mięso. Wstawić do lodówki na min całą noc. Następnie obłożyć ćwiartkami cebuli, zielem i liśćmi laurowymi.
Piec około 2 godzin w temp 180 st co jakiś czas polewając mięso powstałym tłuszczem. Kroić po wystudzeniu.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 06.04.2015 20:46
Lubię takie dnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat