Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek grillowany marynowany w ziołach

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

majeranek 1 łyżeczka
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
estragon 1/2 łyżeczki
cząber 1 szczypta
Imbir mielony Prymat 2 szczypty
musztarda 1 łyżka
woda 50 ml

Mięso

karczek 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek grillowany marynowany w ziołach

Marynata;
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą o odstawiamy na godzinę .

W tym czasie mięso kroimy w plastry o grubości 1cm ,można je lekko rozbić tłuczkiem .

Mięso wkładamy do marynaty i zostawiamy na całą noc najlepiej .

Karczek pieczemy na grillu do miękkości , podajemy z sałatką lub dipem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak