Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 1 kg
cebula 1 szt
tłuszcz do smażenia
sól i pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Porada

Sos można zagęścić mąką rozmieszaną ze śmietaną.

Przepis i sposób przygotowania na: karczek

Kroki postępowania

1
Mięso oczyścić, osolić, położyć na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć z każdej strony.
Krok 1 - karczek foto
2
Gdy mięso obsmażymy z każdej strony, podlać wodą, posypać z wierzchu ostrą papryką,przykryć. Mięso podlewać wodą co jakiś czas.
Krok 2 - karczek foto
3
Mięso ostudzić, pokroić na plastry gr 1cm, ułożyć na patelni.
Krok 3 - karczek foto
4
Cebulkę pokroić w piórka, ułożyć na mięsie. Posypać z wierzchu ostrą papryką, przykryć. Dusić do miękkości.
Krok 4 - karczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 25.10.2016 21:46
Lubię karczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak