Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
olej
karkówka 4 bez kości
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karczek

Karkówkę pokrojoną na plastry myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy(ja to zrobiłam ręką, bo była mięciutka). Posypujemy z jednej strony ziołami prowansalskimi, z drugiej pieprzem i odstawiamy przynajmniej na 30 min. Smażymy na oleju rzepakowym na dobrze rozgrzanej patelni. Ja solę dopiero jak przewrócę na 2 stronę mięsko na patelni, żeby mi mięso nie chłonęło masy soli;) Podajemy z ziemniakami i surówką np z porem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 12.01.2014 20:38
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak