Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana ze skwarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 200 gram
masło 4 łyzki
mąka pszenna 2 łyzki
przyprawy
bulion 1 kostka
kapusta młoda 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana ze skwarkami

Kapustę poszatkować i dokładnie opłukać.
Wędliny pokroić w kostkę.
W dużym garnku usmażyć wędliny(na wolnym ogniu aby wytopić z nich tłuszcz)
Dodać poszatkowaną kapustę,kostkę rosołową i 3/4 szklanki wody,posolić i popieprzyć do smaku.
Dusić na małym ogniu pod przykryciem do miękkości kapusty.
Jak będzie miękka wyjąć kapustę łyżką cedzakową do osobnej miski a Wodę z garnka odlać do szklanki.
W garnku roztopić masło i dodać Mąkę-zrobić jasną zasmażkę
rozprowadzając ja wodą z gotowania kapusty.
Do zasmażki dodać kapustę i dokładnie wymieszać.
W razie potrzeby doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 21.01.2013 10:05
pyszna
Misia13 13.01.2013 00:26
ze skwareczkami, pychotka;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak