Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana z papryką i kiełbasą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
angielskie ziele 3-4 szt
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
kiełbasa 20-25 dag
papryka 1 szt
smalec 3 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
pieprz do smaku
cukier do smaku
szczypiorek usiekany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana z papryką i kiełbasą

Kroki postępowania

1
Do garnka włożyć kiszoną kapustę, dodać angielskie ziele, liście laurowe, kminek, wlać 1 szkl wody i gotować na wolnym ogniu około 40 minut. Z mąki i 2 łyżek smalcu zrobić rumianą zasmażkę.
Krok 1 - Kapusta zasmażana z papryką i kiełbasą foto
2
Na pozostałym smalcu podsmażyć obraną z osłonki, pokrojoną kiełbasę i paprykę.
Krok 2 - Kapusta zasmażana z papryką i kiełbasą foto
3
Po upływie pół godziny kiełbasę i zasmażkę połączyć z kapustą, przyprawić do smaku pieprzem i cukrem, dusić jeszcze przez 10 minut. Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać do obiadu.
Krok 3 - Kapusta zasmażana z papryką i kiełbasą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 31.03.2013 22:36
szybkie i smaczne danie
olkaaa 17.03.2013 22:03
fajny pomysł
Poison1988 17.03.2013 14:15
proste w przygotowaniu i efektowne :) super!
Adamorek 17.03.2013 12:06
nigdy nie dodawałem papryki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak