Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana z koperkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt
koperek 1 pęczek
koncentrat pomidorowy 1 mały
mąka 2 łyżeczki
masło 1 łyzka
sól
pieprz
kminek
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana z koperkiem

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy.
Następnie sparzamy ja 5 minut wrzątkiem ( ja dodaję do wody kminek)
Krok 1 - Kapusta zasmażana z koperkiem foto
2
W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę.
Obgotowaną kapustę odcedzamy dokładnie i zasmażamy w garnku.
Do kapusty dodajemy teraz koncentrat pomidorowy i siekany koperek
Krok 2 - Kapusta zasmażana z koperkiem foto
3
Do kapusty dodajemy pół szklanki wody i dusimy razem do miękkości.
Doprawiamy do smaku sola, pieprzem i słodka papryka
Krok 3 - Kapusta zasmażana z koperkiem foto
4
SMACZNEGO!!!
Krok 4 - Kapusta zasmażana z koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 09.01.2014 16:01
wspaniała do obiadu
maciek7 09.01.2014 15:47
pyszna i zdrowa
Janina 09.01.2014 14:50
Pyszna taka kapusta;)
msmors 09.01.2014 14:49
do obiadu jak znalazł
Konczi 09.01.2014 14:07
mniam wygląda super
Megg 09.01.2014 14:07
smaczna kapustka na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak