Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kapusta 1 sztuka
mięso wieprzowe 30 dag
cienka kiełbasa 20 dag
sól
mąka 3 sztuki
olej 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana

Mięso lub mięso z kością myjemy, przekładamy do garnka i wstawiamy na ogień. Kapustę szatkujemy dość drobno i dodajemy do mięsa, razem obgotowujemy. Gdy kapusta będzie miękka wyjmujemy mięso lub kość z mięsem i kroimy mięso w kosteczkę, dodajemy do kapusty i dalej gotujemy z przyprawami. Cienką kiełbaskę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju i dodajemy do kapusty. Dodajemy mąkę, mieszamy i gotujemy kilka minut doprawiając do smaku solą i pieprzem, ewentualnie przyprawą do potraw. Kapusta najlepiej smakuje na drugi dzień podgrzana mocno na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.10.2012 11:28
uwielbiam taką kapustę
reniatka 17.09.2012 10:28
smaczna kapustka
Iwusia 09.09.2012 23:10
pychotka
Katarzyna/kate1980 30.08.2012 20:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak