Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    1 sztuka
  • mięso wieprzowe

    30 dag
  • cienka kiełbasa

    20 dag
  • sól

  • mąka

    3 sztuki
  • olej

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso lub mięso z kością myjemy, przekładamy do garnka i wstawiamy na ogień. Kapustę szatkujemy dość drobno i dodajemy do mięsa, razem obgotowujemy. Gdy kapusta będzie miękka wyjmujemy mięso lub kość z mięsem i kroimy mięso w kosteczkę, dodajemy do kapusty i dalej gotujemy z przyprawami. Cienką kiełbaskę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju i dodajemy do kapusty. Dodajemy mąkę, mieszamy i gotujemy kilka minut doprawiając do smaku solą i pieprzem, ewentualnie przyprawą do potraw. Kapusta najlepiej smakuje na drugi dzień podgrzana mocno na patelni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 07.10.2012 11:28
uwielbiam taką kapustę
reniatka 17.09.2012 10:28
smaczna kapustka
Iwusia 09.09.2012 23:10
pychotka
Katarzyna/kate1980 30.08.2012 20:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat