Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kg
  • słonina

    5 dkg
  • cebula

    5 dkg
  • mąka

    10 dkg
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • Kwas cytrynowy Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Poszatkowaną kapustę ugotować, z posiekaną cebulą w małej ilości wodzie. Słoninę pokroić w kostkę, stopić w rondelku i zanim zacznie się rumienić dodawać mąkę. Gdy zasmażka uzyska jasno złoty kolor odstawić, rozprowadzić woda, zagotować, połączyć z kapustą i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 13.06.2013 10:55
smaczna kapusta
Anna152 05.07.2012 05:26
pycha
Ania67 25.04.2012 17:53
pyszna
KasiaK90 11.07.2011 12:31
super
Juleczka20 25.05.2011 08:54
bardzo lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat