Kapusta zasmażana.

Kapusta zasmażana.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słonina

    5 dag
  • mąka

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • sól

  • kminek

  • kapusta

    1 poszatkowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę i cebulę zalać w garnku wrzącą wodą (ok 2 szkl.). Dodać sól do smaku i kminek. Gotować około 25 min. Stopić skrojoną w kostkę słoninę, zasmażyć z mąką i dodać do kapusty. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat