Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z zasmażką i koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 szt mniejsza młodej
koperek świeży 1/2 pęczka
cebula 1/2 szt
smalec 1 łyżka
mąka
ocet
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z zasmażką i koperkiem

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i poszatkować. Przełożyć do garnka, zalać wodą, posolić i postawić do gotowania. Cebulę pokroić(można podsmażyć) i dodać do kapusty. Gdy kapusta zmięknie dodać jasną zasmażkę z mąki i smalcu. Dodać pokrojony drobno koper i doprawić do smaku. Chwilę wszystko razem pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 23.06.2017 14:04
numer 1 na początku lata
ilka01 23.06.2017 12:07
pyszności.....:)
mirosława4 23.06.2017 12:00
bardzo dobra do drugiego dania
Wacław 23.06.2017 11:36
uwielbiam taką kapustę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak