Kapusta z zasmażką i koperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 szt mniejsza młodej
  • koperek świeży

    1/2 pęczka
  • cebula

    1/2 szt
  • smalec

    1 łyżka
  • mąka

  • ocet

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i poszatkować. Przełożyć do garnka, zalać wodą, posolić i postawić do gotowania. Cebulę pokroić(można podsmażyć) i dodać do kapusty. Gdy kapusta zmięknie dodać jasną zasmażkę z mąki i smalcu. Dodać pokrojony drobno koper i doprawić do smaku. Chwilę wszystko razem pogotować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 23.06.2017 14:04
numer 1 na początku lata
ilka01 23.06.2017 12:07
pyszności.....:)
mirosława4 23.06.2017 12:00
bardzo dobra do drugiego dania
Wacław 23.06.2017 11:36
uwielbiam taką kapustę :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat