Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Kapusta z wędliną

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona
1 i 1/2 kg
kiełbasa swojska
ok40 dag
cebula
1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
1-2 szt
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
tłuszcz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z wędliną

Kapustę jeśli kwaśna wypłukać, zalać wodą nastawić do gotowania. Cebulę zrumienić na małej ilości tłuszczu dodać do garnka. Wrzucić liść laurowy. Kiełbasę pokroić na kawałki dodać do kapusty. Posolić. Gotować do miękkości. Z mąki i dowolnego tłuszczu zrobić zasmażkę dodać do kapusty i wymieszać. Doprawić do smaku i chwilę pogotować często mieszając. Podawać z pieczywem albo jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak