Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z wędliną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 i 1/2 kg
kiełbasa swojska ok40 dag
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
sól
pieprz
tłuszcz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z wędliną

Kapustę jeśli kwaśna wypłukać, zalać wodą nastawić do gotowania. Cebulę zrumienić na małej ilości tłuszczu dodać do garnka. Wrzucić liść laurowy. Kiełbasę pokroić na kawałki dodać do kapusty. Posolić. Gotować do miękkości. Z mąki i dowolnego tłuszczu zrobić zasmażkę dodać do kapusty i wymieszać. Doprawić do smaku i chwilę pogotować często mieszając. Podawać z pieczywem albo jako dodatek do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak