Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z suszonymi podgrzybkami i śliwkami.

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag
cebula 1 sztuka
podgrzybki 8 sztyk dużych suszonych kapeluszy
śliwki suszone 1/2 op.
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 ziarenka
olej do smażenia 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z suszonymi podgrzybkami i śliwkami.

Grzyby suszone dokładnie umyć, a następnie namoczyć w wodzie na całą noc.Gotować je w wodzie , w której się moczyły przez ok. 15-20 minut.Wyjąć grzyby, a na wrzątek włożyć posiekaną kapustę . Dodać liście laurowe, ziele angielskie i gotować.
Cebulę obrać pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać do kapusty.
Śliwki umyć i bardzo drobno pokroić wraz z grzybami albo przekręcić przez maszynkę, dodać do kapusty i nadal gotować.Jeżeli trzeba wlać trochę wody bym przykryć zawartość garnka.Dusić ok 30 minut i zdjąć z ognia.
Gdy kapusta wystygnie, podgrzewamy ją ponownie, doprawiamy solą i pieprzem, podlewamy winem i znów dusimy przez pół godziny, Po ostudzeniu czynność powtarzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 09.11.2016 09:32
Dziękuję bardzo :)
gosia56 13.01.2016 10:57
pyszna taka kapusta;)
Wafelek2601 10.01.2016 09:13
Bardzo dobra kapusta
Bernadeta1 09.01.2016 19:33
smaczna kapusta
IKrakowianka 09.01.2016 17:20
bardzo apetycznie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak