Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z suszonymi jabłkami i białą kiełbasą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1,5 kg
jabłka suszone 3 garście
kiełbasa biała 5-6 szt
cebula 1
marchewka 1
kminek 1 łyżeczka
sól
kolendra z pieprzem tłuczna 1 łyżeczka
wywar drobiowo-wołowy 1 szkl
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z suszonymi jabłkami i białą kiełbasą

Kapustę poszatkować, cebulę drobno posiekać, marchewkę pokroić w plasterki lub słupki.
W garnku na dno podlać olej, wrzucić pokrojone warzywa, chwilę podsmażyć, podlać bulionem, dodać kiełbaski przekrojone na pół , przyprawy i suszone jabłka, dusić pod przykryciem do miękkości, pod koniec odparować nadmiar płynu. Podawać do chleba lub z ziemniakami.

Kwaskowy posmak jabłek nadaje fantastycznego smaczku kapuście i nie potrzeba już pomidorów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 19.11.2013 12:44
Genialne połączenia! Jestem pod wrażeniem :)
Renataj 18.11.2013 19:57
Ciekawy pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak