Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z rodzynkami i orzechami włoskimi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta 1 kg
marchew 2 sztuki
rodzynki 1 szklanka
orzechy włoskie 1/2 szklanki
sól

Zalewa

ocet 1/2 szklanki
olej 1/2 szklanki
sól 1 łyżeczka
cukier 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z rodzynkami i orzechami włoskimi

Kapustę poszatkować, a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystko razem wymieszać, posypać solą i odstawić na 3 godziny.
Posiekane orzechy i rodzynki zalać gorącą wodą (namoczyć).
Całość wymieszać z ciepłą zalewą i przełożyć do słoików.
Pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.02.2017 00:01
Fajny pomysł.
Diana Rusiłowicz 15.08.2016 22:05
Moja ulubiona :)
kd045 15.08.2016 21:36
fajny pomysł ;]
Diana Rusiłowicz 15.08.2016 15:34
I jest przepyszna!
mysza75 15.08.2016 14:32
jaka fajna kapucha
sezamek 15.08.2016 14:31
super ta Twoja kapustka :)
agaK. 15.08.2016 13:52
Ciekawe składniki.
Wacław 15.08.2016 13:18
ciekawy pomysł z tymi orzechami :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak