Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona ok 1 1/2 kg
pieczarki ok 15 szt
wędlina ok 50 dag
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie ok 5 szt
sól i pieprz
tłuszcz
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pieczarkami

Kapustę odcisnąć, zalać wodą i postawić do gotowania. Pieczarki obrać albo opłukać, pokroić i wrzucić na gorący tłuszcz. Chwilę zrumienić i dodać do kapusty. Dodać też pokrojoną i lekko zrumienioną cebulę.
Wędlinę pokroić, podsmażyć i dodać do kapusty. Dodać przyprawy i gotować do miękkości. Doprawić przyprawami i koncentratem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 12.07.2017 20:51
Bardzo fajny przepis :)
katarzynka455 11.07.2017 16:44
Na ostatnim zdjęciu brak części dekoracji bo zjadły mi moje wnuczęta:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak