Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki młodej
pieczarki 10-12 sztuk
woda 1/2 szklanki
kostka rosołowa 1
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietanka 12-procentowa 50 ml
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka.
Krok 1 - Kapusta z pieczarkami foto
2
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i dodajemy do kapusty. Następnie wlewamy wodę, dodajemy kostkę rosołową. sól oraz pieprz. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu (od czasu do czasu mieszając).
Krok 2 - Kapusta z pieczarkami foto
3
Gdy kapusta i grzyby będą miękkie to wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką. Podsmażamy przez chwilę i wykładamy na półmisek.
Krok 3 - Kapusta z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 18.07.2014 22:22
bardzo apetyczna
gosia56 18.07.2014 20:53
na pewno pyszna kapusta;)
Aleksandra/Olcia 18.07.2014 19:38
nie próbowałam takiej apetyczn a
Kejti 18.07.2014 19:33
Takiej nie jadłam :-)
Ewelina1991 18.07.2014 15:57
znakomita kapustka
Paolcia 18.07.2014 15:51
musi być bardzo dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak