Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z papryką do słoików

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta biała 1 szt.
papryka 1 kg
cebula biała 2 szt
sól 1 łyżka

Składniki na zalewę

woda 3/4 szklanki
ocet 1/2 szklanki
cukier 4 łyżki
kminek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z papryką do słoików

Wykonanie:
Paprykę oczyścić, pokroić w paski i sparzyć przez 5 minut we wrzątku. Cebulę obrać, pokroić i wymieszać z poszatkowaną kapustą, papryką ,solą i przełożyć do wyparzonych słoików. Z podanych składników zagotować zalewę, gorącą zalać sałatę, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Camill 03.09.2016 16:26
biała kapusta? a na zdjęciu wygląda jak pekińska!
trufelek 03.09.2016 15:22
Ciekawy pomysł :) uwielbiam zaprawy na zimę :)
Wacław 03.09.2016 10:46
znakomite zapasy domowe,moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak