Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z kminkiem i fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
Kminek mielony Prymat
masło 100 g
mąka 5 łyzek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
fasola Jaś 300 g
olej do smażenia
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z kminkiem i fasolą

Fasolę mocze przez kilka godzin, następnie solę i gotuję do miękkości.
Kapustę kiszoną gotuję wraz z zielem kminkiem i liściem laurowym, na oleju smaże pokrojoną drobno cebule, gdy sie zeszkli dodaję do kapusty,na końcu do ugotowanej kapusty wsypuję odcedzoną fasole. Masło smażę na małym ogniu razem z mąką, wszystko na rumiany kolor, tak gotową zasmażkę dodaję do kapusty, dokładnie mieszam doprawiam solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak