Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z jabłkami i pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 0,5 kg
pomidory 3 szt
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
cebula biała 2 szt
olej do smażenia
mąka 1łyżeczka
jabłko kwaśne 2sztuki kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z jabłkami i pomidorami

Cebulę pokrój i podsmaż na oleju, kiedy będzie nieco miękka dodaj poszatkowaną kapustę - ok. 0,5 kg. Podlej wszystko wodą, aby kapusta mogła się gotować na tzw. wolnym ogniu. Pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki, a następnie pokroić w kostkę. Dodać do gotującej się kapusty. Następnie dodaj obrane i pokrojone w talarki jabłka. Kiedy kapusta będzie już miękka dodaj do garnka zasmażkę z 0,5 szklanki wody i łyżeczki mąki. Zagotuj ponownie. Można podawać na sparzonych liściach kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 11.11.2012 15:39
super przepis, nigdy nie robiłam kapustki z pomidorami
Goya 11.11.2012 14:58
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak