Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami i pulpetami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona ok 2 kg
cebula 1 szt
grzyby suszone ok6 kapeluszy
smalec 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
mąka
masa na pulpety
mięso mielone ok60 dag
cebula 1/2 szt
kasza manna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mleko 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami i pulpetami

Kapustę odcisnąć, zalać wodą i postawić do gotowania. Grzyby wypłukać, pokroić i dodać do kapusty. Cebulę pokroić, lekko zrumienić na smalcu i dodać do kapusty. Posolić, dodać liść laurowy. Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulę, bułkę tartą i kaszę mannę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Formować z masy pulpety i obtoczyć w mące. Gdy kapusta zacznie mięknąć doprawić ją do smaku przyprawami i koncentratem pomidorowym.
Pulpety ułożyć na kapuście i przykryć pokrywką( można wcześniej obsmażyć ). Po ok 5- 6 minutach pulpety odwrócić na kolejne 5-6 min. Następnie pulpety lekko zakryć kapustą i dusić do jej miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.04.2017 19:56
smaczne danie
Aleksandra/Olcia 26.04.2017 15:08
pycha mniam
Wiesława1 26.04.2017 15:05
Super propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak