Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami i fasolą

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 kg
fasola 1 szklanka
cebula 1 sztuka
sól i pieprz 1 do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 4 sztuki
masło klarowane 1 łyżka
grzyby suszone 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami i fasolą

Kroki postępowania

1
Podgrzybki namaczam na noc. Gotuję na drogi dzień godzinę, odcedzam i kroję
Krok 1 - Kapusta z grzybami i fasolą foto
2
Kapustę przekładam do garnka, wlewam wody tyle żeby kapusta była przykryta. Dodaję liść laurowy, ziele, i gotuję do miękkości kapusty.
Krok 2 - Kapusta z grzybami i fasolą foto
3
Fasole także namaczam na noc. Na drugi dzień przekładam do garnka, wlewam wodę i gotuję też do miękkości co najmniej godzinę.
Krok 3 - Kapusta z grzybami i fasolą foto
4
Cebulę kroję drobno, przesmażam na maśle.
Krok 4 - Kapusta z grzybami i fasolą foto
5
Kapustę odcedzam z wody, dodaję fasolę też odcedzoną, podgrzybki, cebulkę, resztę masła, doprawiam solą, pieprzem.
Krok 5 - Kapusta z grzybami i fasolą foto
6
Chwile jeszcze podsmażam całość.
Krok 6 - Kapusta z grzybami i fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 18.12.2015 11:06
smakowite :)
gosia56 28.11.2015 10:41
pyszne danie;)
Agnieszka-87-25 28.11.2015 08:20
wygląda smacznie!
jasiek 27.11.2015 19:24
jak łazanki
gosia1988 27.11.2015 19:08
na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak