Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 5 dag
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami

Kroki postępowania

1
Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na noc . Kapustę szatkujemy , zalewamy wodą wrzucamy ziele angielskie i liście laurowe .Gotujemy do miękkości .
Krok 1 - Kapusta z grzybami foto
2
Grzyby przekładamy do garnka wraz z woda i gotujemy je około 30-40 minut na wolnym ogniu .
Krok 2 - Kapusta z grzybami foto
3
Gdy kapusta zmięknie odcedzamy ją i dodajemy ugotowane grzyby wraz z woda na wolnym ogniu dusimy kapustę aż woda odparuje
Krok 3 - Kapusta z grzybami foto
4
doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Polecam na ciepło i zimno .
Krok 4 - Kapusta z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 08.01.2014 09:45
bardzo fajny przepis, troche wigilijny
Wafelek2601 31.12.2012 14:47
Też taką robię
pycia9 29.12.2012 18:41
pycha
Amellia 29.12.2012 17:27
mniam
Poison1988 29.12.2012 14:17
ulubiona potrawa mojej mamy na Wigilijnym stole :)
ziutula
ziutula 29.12.2012 06:44
moje smaki
marianp20 28.12.2012 22:36
pycha
treonina 28.12.2012 22:35
uwielbiam taką kapustę! polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak