Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem i grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 600 g,
groch 300 g,cały łuszczony
grzyby suszone 2 - 3 łyżki
cebula 1 szt,
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku,
Ziele angielskie całe Prymat 4 - 5 ziarenek,
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt,

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem i grzybami

Cały groch po namoczeniu gotujemy do miękkości (ale nie rozgotować).
Po ugotowaniu odlać wodę.
Osobno, gotujemy poszatkowaną kapustę kiszoną.
Jeżeli kapusta jest zbyt kwaśna przepłukać zimną wodą.
Kapustę gotujemy do miękkości razem z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim.
Grzyby suszone moczymy całą noc.
Na maśle podsmażamy obraną , pokrojoną cebule , dodajemy namoczone pokrojone grzyby i smażymy przez kilkanaście minut.
Kapustę po ugotowaniu odcedzamy , dodajemy ugotowany groch oraz podsmażoną cebulkę z grzybami.
Doprawiamy do smaku przyprawami i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 12:17
tradycyjna kapusta swiateczna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak