Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z fasolą i grzybami

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
grzyby suszone 1 garść
fasola 250 gram
olej 2 łyżki
cebula 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z fasolą i grzybami

Kapustę gotować około 1 godzinę. W osobnym garnku zalać fasolę wrzątkiem i ugotować ją do miękkości.

Grzyby wypłukać, zalać ciepłą wodą i moczyć kilka minut. Następnie pokroić i dodać do kapusty. Dodać również fasolę, część rozgnieść wcześniej widelcem, resztę dodać w całości. Gotować wszystko około pół godziny. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną drobno cebulę i zeszklić ją. Dodać do kapusty, wymieszać.

Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda 19.11.2022 16:23
Fasolę?!?!?!
Doradca Smaku 21.11.2022 13:00
Tak, w tym przepisie jest fasola. Zmieniłem nazwę przepisu bo grochu tu nie ma ;) Pozdrawiam, Doradca Smaku
Klausia 26.12.2015 20:54
Takiej wersji jeszcze nie jadłam.
norweska20 28.12.2013 11:30
świąteczne klimaty pycha
pierniczkowo 26.12.2013 11:57
bardzo lubię :)
Sylwia26 26.12.2013 10:41
ale pyszności :)
Renataj 26.12.2013 10:15
Dania wigilijne mojego dzieciństwa: moja mama zawsze przygotowywała na wigilię kapustę grzybami i jako kolejne danie kapustę z grochem.
nogawkuchni 26.12.2013 06:03
Bardzo lubię tak przygotowaną kapustę,wygląda smakowicie i z pewnością jest świetna w smaku,pyszny bezmięsny posiłek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak