Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem ala bigos

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 40 dkg
groch 30 dkg
kiełbasa zwyczajna 40 dkg
boczek wędzony 20 dkg
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
grzyby suszone 4 szt
sól do smaku
pieprz
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem ala bigos

Kapustę i groch gotujemy osobno do miękkości. Do kapusty dodajemy grzybki. Kiełbasę, boczek i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Łączymy kapustę z grochem, podsmażoną wędlinę, dodajemy, koncentrat, kminek, sól i pieprz. Całość mieszamy. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 08.04.2015 19:48
smacznie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak