Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała pol glowki
kapusta kiszona 1 kg
groch 300 g
cebula biała 1 szt
grzyby suszone pol szklanki
sos sojowy 3 lyzki
mąka pszenna 2 lyzki
czosnek 3 zabki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 5 ziaren
Kminek mielony Prymat 1 lyzka
majeranek 1 lyzka
cząber 1 lyzeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Groch płuczemy 3-4 razy, zalewamy wodą i odstawiamy do namoczenia przez noc. Grzyby gotujemy do miękkości. Kapustę świeżą ścieramy na tarce na grubych oczkach, zalewamy wodą tak, aby kapusta była przykryta i stawiamy na palnik z dodatkiem przypraw. W osobnym garnku gotujemy kapustę kiszoną przez 30 min, następnie dodajemy do garnka z kapustą białą, Z namoczonego grochu odlewamy wodę i nalewamy świeżą. Gotujemy do miękkości i dodajemy do kapusty. Piane, która będzie się robiła podczas gotowania grochu, należy zbierać łyżką. Ugotowane grzyby, drobno kroimy i dodajemy wraz z wodą po grzybach do kapusty. Cebule siekamy, podsmażamy i dodajemy do niej sos sojowy, a następnie mąkę pszenną i podsmażamy jeszcze chwile, aby mąka się przyrumieniła. Następnie dodajemy do kapusty, Przyprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem. Smacznego :-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 26.05.2017 10:52
Pyszna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak