Kapusta z fasolą i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 średnia
  • pieczarki

    50 dag
  • grzyby suszone

    10 dag
  • fasola Jaś

    10 dag
  • masło

    1 kostka
  • masło klarowane

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • fasola czerwona

    10 dag
  • biała fasola

    10 dag
  • biała fasola

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapusta z fasolą i pieczarkami foto
Fasole i suszone grzyby zalewamy letnią wodą (w osobnych naczyniach) i odstawiamy na całą noc, a następnie gotujemy do miękkości. Pieczarki obieramy ze skórki, dokładnie płuczemy i dusimy na rozgrzanym maśle klarowanym, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Krok 2 - Kapusta z fasolą i pieczarkami foto
Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Do gorącej kapusty dodajemy kostkę masła i mieszamy aż się rozpuści. Dorzucamy ugotowane grzyby, fasole oraz podduszone pieczarki, mieszamy.
Krok 3 - Kapusta z fasolą i pieczarkami foto
Doprawiamy do smaku solą i sporą ilością pieprzu.
Krok 4 - Kapusta z fasolą i pieczarkami foto
Podajemy na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 05.04.2012 12:29
dobra do kotleta
Ela15 03.04.2012 08:02
fajne
pacpaw 23.01.2012 20:41
wygląda bardzo sycie
Sroczka 30.12.2011 15:11
zapowiada się bardzo smacznie
Mysiunia 30.12.2011 09:02
w ubiegłym roku robiłam taką kapustkę z fasolą, ale przesyt fasoli też nie jest za dobry:):)
ziutula 30.12.2011 08:12
syte jedzenie...
stokrotka 29.12.2011 22:26
DOBRE

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat