Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z dodatkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
kasza jęczmienna 3/4 szkl
groch 1 szkl
rosół 1/2 litra
grzyby suszone 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
Kminek mielony Prymat
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z dodatkami

Kapustę zalać wodą i gotować do miękkości, a następnie odcedzić. Kaszę jęczmienną ugotować osobno do miękkości. Groch "Jasiek" również ugotować osobno do miękkości. Ugotowaną kapustę wymieszać z ugotowana kaszą oraz grochem, dodać rosół, koncentrat pomidorowy, pokruszone grzybki suszone, liść laurowy, ziele angielskie i doprawić do smaku kminkiem mielonym,pieprzem oraz solą. Wszystko razem wymieszać i dusić na małym ogniu ok. 15 min, aby wszystkie smaki się połączyły, a kapusta uzyskała pożądaną gęstość.
Podawać z ziemniakami lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.05.2014 23:55
Lubię taką i robię.
Laila2786 31.03.2014 21:22
smaczne jedzonko
JOANNA16 10.03.2014 08:56
fajny przepis na kapustkę)))
ppaulina 09.03.2014 18:10
pyszna kapustka
Milka100 09.03.2014 16:37
fajna kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak