Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z cukinią, jabłkiem i koperkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
marchewka 1 szt
cukinie małe 2 szt
koperek 1 pęczek
masło 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
jabłko winne 1 szt
sól do smaku
sok z cytryny do smaku

Porada

Kapusta biała zasmażana z dodatkiem jabłka, cukinii i koperku jest pysznym dodatkiem do dania z mięsem.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z cukinią, jabłkiem i koperkiem

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Młode cukinie razem ze skórką pokroić w pół plasterki. Poszatkowaną kapustę i startą marchewkę włożyć do garnka, wlać odrobinę wody i gotować. Po 10 minutach wsypać cukinię, szczyptę soli, gotować do miękkości.

Z mąki, masła i oliwy zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z kapustą, wsypać posiekany koperek, zagotować. Następnie dodać starte na tarce winne jabłko, doprawić do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 01.05.2016 20:55
smaczne danie
w mojej kuchni 03.01.2016 15:35
przepyszner danie do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak