Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z boczkiem i ziołami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
boczek wędzony 150 g
cebula 1
tymianek gałązka
rozmaryn gałązka
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1/2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z boczkiem i ziołami

Kapustę obrać z wierzchnich liści, przekroić na pół. 1/2 główki poszatkować ostrym nożem. Kapustę opłukać na durszlaku, następnie umieścić w garnku i zalać wodą, tak by wod przykrywała kapustę na wysokość ok. 0,5 cm. Kapustę zagotować. Od momentu zagotowania trzymać na ogniu jeszcze ok 7-9 minut. Po tym czasie kapustę odcedzić. W garnku zostawić niewielką ilość wody.
Boczek i cebulę pokroić na drobną kostkę, podsmażyć na złoto na gorącej patelni. posypać mąką, przesmażyć i dodać do kapusty razem z masłem i ziołami. Całość dusić pod przykryciem ok. 7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rysia 21.09.2014 14:30
Bardzo smaczna.
IwonaDD 21.09.2014 13:34
pyszne wydanie kapusty
2milutka 21.09.2014 11:59
pyszności na talerzu
Krzysztof15 21.09.2014 09:30
lubie taka
Jadwiga/Jaga85 20.09.2014 22:35
Pysznie i szybko!
halinah 20.09.2014 22:22
dobre połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak