Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z boczkiem i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Jakoś tak samo wyszło. Wzięliśmy kapustę… no i co z niej zrobić? Wiadomo, jakiś dodatek do mięsa. Kociołek pyszności sam wyszedł na światło dzienne.

Składniki:

Składniki:

boczek wędzony 150 gramów
pieczarki 100 gramów
smalec 1 łyżka
kapusta włoska 400 gramów
cebula 1 sztuka
mąka kukurydziana 1 łyżka
sos czosnkowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z boczkiem i pieczarkami

Boczek kroimy w kostkę, smażymy na suchej patelni. Dodajemy smalec i pokrojone pieczarki. Pod koniec dorzucamy posiekaną cebulę.
Kapustę grubo szatkujemy, dodajemy do całości, lekko przyrumieniamy, zasypujemy mąką, dokładnie mieszamy.
Podlewamy bulionem, dusimy przez 10 min.
Dodajemy posiekany koperek, sos czosnkowy, doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak