Kapusta z boczkiem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Jakoś tak samo wyszło. Wzięliśmy kapustę… no i co z niej zrobić? Wiadomo, jakiś dodatek do mięsa. Kociołek pyszności sam wyszedł na światło dzienne.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • boczek wędzony

    150 gramów
  • pieczarki

    100 gramów
  • smalec

    1 łyżka
  • kapusta włoska

    400 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • mąka kukurydziana

    1 łyżka
  • sos czosnkowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek kroimy w kostkę, smażymy na suchej patelni. Dodajemy smalec i pokrojone pieczarki. Pod koniec dorzucamy posiekaną cebulę.
Kapustę grubo szatkujemy, dodajemy do całości, lekko przyrumieniamy, zasypujemy mąką, dokładnie mieszamy.
Podlewamy bulionem, dusimy przez 10 min.
Dodajemy posiekany koperek, sos czosnkowy, doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat