Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta włoska z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
ryż 25 dag
mleko 2 szklanki
cebula biała 1 szt
masło 4 łyżki
koncentrat pomidorowy 1/2 szklanki
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziaren
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta włoska z ryżem

Wykonanie:
Kapustę pokroić na małe kawałki, zalać wrzątkiem, dodać ziele angielskie i zagotować. Następnie odcedzić, wyłożyć na blachę, skropić roztopionym masłem i zrumienić w piekarniku. Ryż ugotować na mleku, wymieszać z kapustą, dodać zrumienioną cebulę i przyprawić do smaku. Następnie zalać przysmażonym koncentratem pomidorowym i ponownie zapiec pod przykryciem. Podawać do obiadu lub z surówką jako samodzielne danie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.10.2015 16:37
dla mnie smaczne danie
Wacław 24.10.2015 11:29
fajne danie obiadowe :-)
JulkaTomeczek 24.10.2015 10:24
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak