kapusta wigilijna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    0,5 kg
  • fasola

    1 szkl
  • grzyby suszone

    3-4 szt
  • cebula

    1 średnia
  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kapusta wigilijna foto
fasolę namoczyć na noc i ugotować z dodatkiem soli w tej wodzie w której się moczyła
Krok 2 - kapusta wigilijna foto
namoczone grzyby ugotować, wodę po odcedzeniu zostawic, pokroić na kawałki i przesmażyc z cebulą pokrojoną w kostkę na oleju
Krok 3 - kapusta wigilijna foto
kapustę kiszoną wypłukac dwa razy, ugotować w wodzie z dodatkiem wywaru z grzybów i soli, dodać ugotowaną fasolę i cebulę
Krok 4 - kapusta wigilijna foto
dopraw, do smaku solą i pieprzem, najlepsza odgrzewana

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 23.03.2013 12:47
my robimy bez grochu
Krystyna32 09.02.2013 10:54
pycha
Wafelek2601 06.03.2012 19:59
super
kuklik 12.02.2012 16:15
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat