KAPUSTA SŁODKA Z KIEŁBASĄ I POMIDORAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • kapusta biała

    1/2 średniej lub mała
  • kiełbasa

    kawałek
  • cebula

    mała
  • pomidor

    większy

Przyprawy i dodatki

  • masło

    łyżka
  • sól i pieprz

  • cukier

  • koncentrat pomidorowy

    2-3 łyżeczki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    szczypta
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt.
  • ziele angielskie

    2 szt.
  • koperek

    garść posiekanego
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkuję, zalewam wodą, zagotowuję i odcedzam. Ponownie przekładam do garnka, dodaję 3/4 szklanki wody, gotuję do miękkości z dodatkiem cukru i przypraw - soli, pieprzu, liścia laurowego i ziela angielskiego.
Cebulę siekam, kiełbasę kroję w półplastry, razem podsmażam na maśle.
Pomidora sparzam, obieram ze skórki i kroję w kostkę.
Kiedy kapusta będzie miękka dodaję kiełbasę, pomidory, koncentrat pomidorowy i odrobinę pieprzu chili cayenne. Gotuję razem jeszcze kilka minut.
Na koniec dodaję posiekany koperek i w razie potrzeby doprawiam do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 18.10.2017 20:08
Jest! :) <3
Bożena Matuszczyk 12.10.2017 23:14
Musi być pyszna ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat