Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta postna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 80 dag
masło 2 łyżki
grzyby suszone 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz
sok z buraków 1/4 (ćwikłowych)
kwaśna śmietana 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta postna

Wykonanie;
Kapustę drobno posiekać, umyć i zalać w garnku sokiem z buraków. Posolić do smaku i gotować pół godziny. Następnie suszone grzyby drobno pokruszyć i dodać do kapusty wraz ze śmietaną, masłem i cukrem do smaku. Wymieszać dokładnie i dusić na wolnym ogniu przez godzinę. Na koniec gotowania doprawić świeżo mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 14.11.2013 20:12
kapusta z buraczkami ? ciekawostka, nie znałam
Renata9 14.11.2013 19:20
fajna kapusta, nigdy takiej nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak