Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pieczona

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki
mięso mielone 1 kg
sól i pieprz do smaku
ziele angielskie 2
Liść laurowy suszony Prymat 2
cebula 1
mąka 1 łyżka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pieczona

Kapustę dobrze wyciśnij i wypłucz. Po czym ugotuj dwa razy. Ugotowaną kapustę odstaw by ostygła. Wypłucz o wyciśnij a następnie posiekaj.
Do kapusty dodaj mięso mielone,koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wymieszaj. Cebulę drobno posiekaj.
Z mąki i oleju przygotuj zasmażkę,dodaj cebulę i lekko podsmaż. Tak przygotowaną zasmażkę dodaj do kapusty i dokładnie przemieszaj. Kapustę przełóż do blaszki do pieczenia i piecz w 190 C przez ok 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 21.09.2015 20:16
na pewno wyśmienicie smakuje
Ewa Wojtaszko 07.09.2015 21:07
dziękuje:)
Ewa Wojtaszko 07.09.2015 21:07
ja wolę taką kapustę niż bigos:)
RenataZ-et 07.09.2015 19:43
super jest taka kapusta!
Renata9 07.09.2015 16:11
Smaczna kapustka, bardzo lubię taką :-)
Motorek 07.09.2015 16:03
Świetna kapusta
ania2610 07.09.2015 13:48
podoba mi się to danie: kapustka z mięskiem mielonym
Konczi 07.09.2015 13:20
jestem pewna że smakowałaby mi taka kapustka :)
aginaa 07.09.2015 12:36
musi byc dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak