Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska zasmażana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Poczujcie radość zasmażanej kapusty w kilka chwil.

Składniki:

Składniki:

kapusta pekińska 1 kilogram
cebula 1 sztuka
masło klarowane 1 łyżka
mąka 1 łyżka
bulion warzywny 100 mililitrów
sok z cytryny 2 łyżki
koperek świeży 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska zasmażana

Kapustę szatkujemy.
Cebulę siekamy, szklimy przez chwilę na maśle, dodajemy kapustę, mieszamy i chwilę smażymy, zasypujemy mąką.
Lekko podlewamy bulionem i przez chwilę, pod przykryciem, dusimy.
Całość doprawiamy cytryną, solą oraz pieprzem.
Podajemy z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak