Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

kapusta pekińska z paprykowym sosem

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska
1 sztuka
marchew
1 sztuka
ogórek kiszony
4 sztuki
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
pora
1 sztuka
majonez
1 łyżka
woda
6 łyzek
olej
6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta pekińska z paprykowym sosem

Kroki postępowania

1
sos musimy rozmieszać z wodą i olejem.
porę drobno kroimy i dodajemy do sosu.
kapustę szatkujemy i wsypujemy do miseczki.
do kapusty dodajemy:
Krok 1 - kapusta pekińska z paprykowym sosem foto
2
marchew startą na tarce
ogórka również startego.
dolewamy sos paprykowy i dodajemy majonez. możemy też dodać pieprzu.
Krok 2 - kapusta pekińska z paprykowym sosem foto
3
wszystko mieszamy i odstawiamy . kapusta puści sok i ładnie zmięknie.
Krok 3 - kapusta pekińska z paprykowym sosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

xxxbulix 30.10.2012 12:19
lubie
kaja1991 18.10.2012 11:24
niestety w torebki ale i tak smaczny
teresa18 03.10.2012 23:11
myślałam że nie z torebki ten sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak