Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta pekińska z paprykowym sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
marchew 1 sztuka
ogórek kiszony 4 sztuki
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat 2 sztuki
pora 1 sztuka
majonez 1 łyżka
woda 6 łyzek
olej 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta pekińska z paprykowym sosem

Kroki postępowania

1
sos musimy rozmieszać z wodą i olejem.
porę drobno kroimy i dodajemy do sosu.
kapustę szatkujemy i wsypujemy do miseczki.
do kapusty dodajemy:
Krok 1 - kapusta pekińska z paprykowym sosem foto
2
marchew startą na tarce
ogórka również startego.
dolewamy sos paprykowy i dodajemy majonez. możemy też dodać pieprzu.
Krok 2 - kapusta pekińska z paprykowym sosem foto
3
wszystko mieszamy i odstawiamy . kapusta puści sok i ładnie zmięknie.
Krok 3 - kapusta pekińska z paprykowym sosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

xxxbulix 30.10.2012 12:19
lubie
kaja1991 18.10.2012 11:24
niestety w torebki ale i tak smaczny
teresa18 03.10.2012 23:11
myślałam że nie z torebki ten sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak