Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska duszona z warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 kg
marchewka 1 szt
por średni 1/2 szt
koperek 2 łyżki
kostka rosołowa 1/2 kostki
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
olej 2-3 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska duszona z warzywami

Kroki postępowania

1
Por umyć, posiekać i podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Kapusta pekińska duszona z warzywami foto
2
Kapustę pekińską poszatkować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do podsmażonego pora dodać kapustę i marchewkę, wlać 1/2 szklanki gorącej wody z rozpuszczoną kostką rosołową.
Krok 2 - Kapusta pekińska duszona z warzywami foto
3
Dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać mąkę wymieszaną ze śmietaną, zagotować. Wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać. Podawać na ciepło jako dodatek do dania z mięsem.
Krok 3 - Kapusta pekińska duszona z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 09.02.2013 13:57
nigdy nie robiłam jej na ciepło
olkaaa 21.11.2012 09:15
chętnie zrobię
caralajna 20.11.2012 12:57
nigdy nie dusiłam pekińskiej, ciekawa jestem smaku
mela25 20.11.2012 09:45
oj smaczne to !
Motorek 19.11.2012 10:37
super
wyattearp 19.11.2012 08:37
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak