Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska duszona z pieczarkami

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 30 dag
cebula czerwona 1 szt
pieczarki 10 dag
ogórek kiszony 1 szt
masło 2 łyżki
pomidor 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do zup w płynie do smaku
szczypiorek 1-2 łyżki
włoszczyzna 20 (paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska duszona z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Następnie wsypać włoszczyznę.
Krok 1 - Kapusta pekińska duszona z pieczarkami foto
2
Dodać pokrojone pieczarki, wlać 2 łyżki wody, dusić około 5 minut.
Krok 2 - Kapusta pekińska duszona z pieczarkami foto
3
Kapustę pekińską poszatkować, połączyć z warzywami, dodać pokrojony pomidor, dusić do miękkości.
Krok 3 - Kapusta pekińska duszona z pieczarkami foto
4
Do miękkich warzyw dodać startego na tarce ogórka kiszonego, doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup,podgrzać.
Krok 4 - Kapusta pekińska duszona z pieczarkami foto
5
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5 - Kapusta pekińska duszona z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 05.03.2014 20:12
Co za pyszności :)
IlonaAlbertos 26.02.2014 21:03
Super pomysł.
adelajda 09.01.2014 06:59
dobry dodatek do obiadu :)
Renataj 09.01.2014 00:14
Apetyczny pomysł.
migotka28 08.01.2014 23:03
zdrowe pyszności
marcia7 08.01.2014 23:01
doskonała kapustka
norweska20 08.01.2014 22:56
fajny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak