Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta panierowana

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
jajko 2 sztuki
mąka 1 łyżka
koperek 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta panierowana


Kapustę obrać z wierzchnich liści i obgotować, wkładając do garnka głąbem do dołu. Zlać wodę i wystudzić.
Chłodną kapustę przekroić na pół dokładnie przez środek głąba. Każdą połówkę podzielić na cztery ( lub więcej) części tak, żeby w każdej części był głąb.
Jajka roztrzepać z mąką i ziołami, doprawić solą i pieprzem. Zanurzyć każdą część w mieszaninie, obtoczyć w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Jeśli kapusta słabo się odgotowała i nie będzie miękka to przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i zapiec kilka minut w piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.07.2015 07:13
dobre danie
Pani Domu 24.07.2015 08:47
ciekawy pomysł
ao_12 23.07.2015 22:03
o takiej nie jadłam, wkrótce spróbuję :)
Ola1young 23.07.2015 19:56
fajna kapusta ,nie jadłam takiej
jasiek 23.07.2015 18:35
ciekawa wersja na kapustę
Janina 23.07.2015 17:12
Bardzo smaczna taka kapusta;)
Benita 23.07.2015 16:21
Nigdy nie próbowałam, ale jestem bardzo ciekawa smaku
Beatris 23.07.2015 15:33
Gotowaną w całości kapustę z przyrumienioną bułką tartą jadłam nie raz, co więcej bardzo taką lubię... Smażona w panierce to dla mnie nowość warta uwagi:) Pysznie się zapowiada:)
Kuchenka 23.07.2015 15:08
bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak