Kapusta nadziewana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kucharek, pieprz prymat, czosnek prymat

    1/2 łyżeczki
  • rosół z kury Kucharek

    2 szt
  • jaja

    2 szt
  • kapusta włoska

    1/2 kg
  • drób

    1/2 kg
  • mięso wieprzowe

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 kostkę bulionu Kucharek rozpuszczamy w szklance wody, mięso mielimy, dodajemy czosnek Prymat, jaja , kucharek, mieszamy. Kapustę ( głąbem do góry)parzymy kilka minut w solonej wodzie. Wyjmujemy, osączymy i ostrożnie rozdzielamy liście, aż do środka główki. Na liście (od środka na zewnątrz)nakładamy farsz mięsny. Najpierw na małe, później na coraz większe, aż do zewnętrznych. składamy główkę kapusty, ostatnie liście spinamy wykałaczkami. Kapustę wkładamy do garnka liśćmi do góry, podlewamy bulionem, dusimy do miękkości/około godziny. wyjmujemy, osączamy na sicie i kroimy w ćwiartki. Podajemy na ciepło. Można podać z sosem ciemnym kucharek

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 14.03.2011 15:21
bardzo ciekawe
kielcok1 22.12.2010 15:48
ślinka leci
Barbara55 18.12.2010 13:28
ciekawe
rakow2 07.11.2010 15:59
głowa pusta jak kapusta
klaudia879 07.09.2010 10:20
ciekawy przepis
buksiak12 03.09.2010 13:16
ciekawy przepis
buksiak12 03.09.2010 13:16
ciekawy przepis
Dorota71 03.09.2010 12:29
super
Dorota71 03.09.2010 12:29
mniam mniam kocham kapustę w każdej postaci
Emilia22 03.09.2010 11:13
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat