Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta na wędzonym boczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta
boczek wędzony 20 dkg
koper
sól
mąka 2 łyżki
kostka mięsna
Kucharek przyprawa do potraw
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta na wędzonym boczku

Kapustę oczyszczamy i szatkujemy. Następnie delikatnie solimy i odstawiamy, aby zmiękła. W tym czasie kroimy boczek na małą kostkę. Do garnka dajemy przygotowaną kapustę, pokrojony boczek, kostkę mięsną, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec gotowania robimy z mąki i wody zawiesinę, wlewamy do kapusty, gotujemy ok.3 min, aby mąka straciła surowy smak. Doprawiamy kucharkiem i octem do smaku. Na koniec dajemy posiekany koperek i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 06.09.2013 15:34
bardzo smaczna robię bardzo podobną :)
ben-ka 30.12.2012 11:48
Ja też bardzo lubię taką kapustkę i dużo,bardzo dużo kopru.
Wacław 19.09.2012 10:19
znakomita ,lubię taką
agataw1990 11.08.2012 13:30
oj dawno nie jadłam
Rafał10 04.08.2012 16:52
Pyszności !
Agnieszka91 04.08.2012 12:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak