KAPUSTA NA MLEKU

KAPUSTA NA MLEKU

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    - -
  • mleko

    1/3 l.
  • masło

    - -
  • cukier

    - do smaku
  • sól

    - do smaku
  • tarta bułka

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić i podzielić na części, zalać osolonym wrzątkiem do wysokości 1/2 kapusty, przykryć, po zagotowaniu odkryć i gotować ok. 40 min. W między czasie dodać zagotowane mleko oraz wsypać cukier.

Bułkę zarumienić na maśle.
Kapustę wyjąć, odsączyć i polać zarumienioną bułką. SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

fictor123

15.12.2012 18:24
ciekawy przepis

Kuchareczekjeden

13.07.2011 20:58
zdecydowanie oryginalny!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat