Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta na krótko

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
kości schabowe
boczek 20 dag
kiełbasa podwawelska 2 sztuki
sól
pieprz
majeranek
przecier pomidorowy
ketchup pikantny 2 łyżki
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
Koperek suszony Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta na krótko

Kroki postępowania

1
Świeżą kapustę siekamy i wrzucamy do garnka. Poszatkowaną kapustę zalewamy do połowy wodą. Wkładamy kości schabowe i wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Dusimy do czasu aż kapusta zmięknie.
Krok 1 - Kapusta na krótko foto
2
W tym czasie na patelni smażymy pokrojony w kostkę boczek oraz kiełbasy. Przesmażone mięso z całą zawartością patelni wrzucamy do garnka z kapustą. Przyprawiamy przyprawą Bigos, majerankiem, solą i pieprzem. Mieszamy i dusimy ok. 10 minut.
Krok 2 - Kapusta na krótko foto
3
Po tym czasie dodajemy przecier pomidorowy i ketchup. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy ok. 10 minut.
Krok 3 - Kapusta na krótko foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak